(FOTO) Filmska grupa foto kino kluba iz Banovića na Sarajevo film festivalu

(FOTO) Filmska grupa foto kino kluba iz Banovića na Sarajevo film festivalu


Pratite Kameleon na Facebooku


Filmska grupa iz Banovića u saradnji sa hemijskom školom Tuzla učestvuje na Sarajevo film festivalu.

Filmska grupa foto kino klub iz Banovića u saradnji sa videoekipom hemijske škole Tuzla ove godine učestvuju na Sarajevo film festivalu.

BH film program je uvrstio igrane filmove “Ema” i “Moj komšija Damir” u specijalnu projekciju zajedno sa ostalim BH filmovima. Igrani film “Moj komšija Damir” govori o komšijskim odnosima u jednoj sredini gdje dolazi do sukoba između stavova stanara.

Glavne uloge u filmu igraju: Aldin Sarić i Damir Cabrić

Poruka filma je da komšiluk ne čine samo ljudi nego i neke druge stvari. Treba napomenuti da je film ušao u uži izbor na film festivalu u Gruziji, te će kao takav biti jedini predstavnik Bosne i Hercegovine na festivalu. Igrani film “Ema” govori o djevojčici koja je u saobraćajnoj nesrecći izgubila sluh i zbog toga ima poteškoce u komunikaciji.

U filmu se povremeno koristi jezik gluhonijemih osoba. Inače, foto kino klub iz Banovića i videosekcija hemijske škole u Tuzli u proteklih par godina predstavljaju svojim filmovima Bosnu i Hercegovinu u najboljem mogućem svjetlu. Značajno je za pomenuti nominacije na međunarodnim festivalima (DUFF – Dubrovnik, FIFES – Zagreb…) kao i druge nagrade na festivalima za mlade u regionu.

Related Posts

Facebook Comments