VEDRAN MITRIĆ: SFF ili kako volimo zabadati noseve u guzice nebitnim osobama

VEDRAN MITRIĆ: SFF ili kako volimo zabadati noseve u guzice nebitnim osobama

@Vedran M

Pratite Kameleon na Facebooku


Ko su osobe od značaja i uticaja koje zaslužuju poseban tretman u društvu, a ko degradira ono što zaista podrazumijeva termin VIP ličnost.

Nema zabave (žurke, premijere i ostale varijacije na temu) sa crvenim tepihom ili VIP rijalitija nakon kojih bude salva komentara “ko su ustvari ovi”.

“Najfascinantniji su oni za koje ne znate ni ko su, ni čime se bave, ali je njihova čivava, kao statusni simbol današnjice, slikana bezbroj puta… Biti veliko ništa a imati sve, umijeće je vrhunskih majstora”, jedan je od najautentičnijih komentara iz naroda.

Tema ko je zaslužni VIP, a ko ne, malo je mlađa od rasprave da li je starija kokoška ili jaje, ali uvijek aktuelna. I nije autentična pojava samo za BiH.

Kad anam tamo neka Tina Kunić ukrade svjetlo crvenog tepiha Robertu De Nirou zaista se trebamo zapitati u kakvom svijetu živimo.

Manje će se i od ove godine pamtiti dolazak oskarovca Oliver Stonea ili legendarnog John Cleesea od šetnje silikona starlete Senade Nurkić koja je nakon par mjeseci provedenih u Srbiji dobila amneziju, zaboravila mapu užeg zavičaja i progovorila ekavski.

Žalosno je da na dane kada Sarajevo postaje najveći kulturni događaj u Evropi čiji se uticaj u svijetu svake godine sve više i više širi, adok o ekonomskom značaju ne treba pretjerano pričati.

Za one koji su usljed par koraka Tine i Senade zaboravili ko je sve od ljudskih veličina posjetio SFF da vas uratko podsjetimo: Oliver Stone, John Cleese, Robert De Niro, Steven Frears, Gerard Depardieu, John Malkovich, Daniel Craiga, Nick Nolte, Steve Buscemi, Pierce Brosnan, Morgan Freemen, Kevin Spacey, Gillian Anderson, Mickey Rourke, Gaspar Noe, Angeline Jolie i Brad Pitt, Benicio Del Toro, Nick Cave, Bono Vox.

Zbog toga i samog prosperiteta nas samih, počnimo se baviti svojim poslom i prestanimo zabadati noseve u guzice nebitnim osobama.

Facebook Comments