Četiri osobe uhapšene zbog “curenja” epizode “Igre prijestolja”

Četiri osobe uhapšene zbog “curenja” epizode “Igre prijestolja”

@Vedran M

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Policija u Indiji uhapsila je četiri osobe za koje sumnja da su pustile online epizodu “Igre prijestolja”.

Od četiri optužene, tri osobe su zaposlene u kompaniji Prime Focus Technology, dok je jedna osoba bivši radnik. Riječ je o kompaniji sa sjedištem u Mumbaju koja procesuira i čuva seriju za indijski streaming site Hotstar.

 Četvrta epizoda sedme sezone procurila je na internet 4. augusta, dva dana prije nego što je trebala biti emirana širom svijeta na kanalu HBO. Uprkos tome, ta epizoda bila je jedna od najgledanijih.
Nekoliko hakera je nedavno upalo u interni sistem kompanije HBO i navodno, ukralo 1,5 terabajta podataka, među kojima su serije Igrači, Soba 104 i scenario za Igru prijestolja, kao i lični podaci zaposlenih i glumaca. Oni su također pustili na piratskim siteovima neke neemitirane epizode, ali hapšenja u Indiji nisu povezana za taj hakerski upad, naglasila je policija.
Igra prijestolja, zasnovana na romanima Georgea R. R. Martina iz serijala Pjesma leda i vatre, jedna je od najnagrađivanijih i najgledanijih serija današnjice ali i najpiratiziranija serija u historiji televizije.

U toku je emitiranje sedme, pretposljednje sezone.

Izvor: radiosarajevo

Facebook Comments