FOTO: Upoznajte glumca koji će glumiti Aladina u igranom filmu

FOTO: Upoznajte glumca koji će glumiti Aladina u igranom filmu

@Vedran J

Pratite Kameleon na Facebooku


Prije par dana objavljeno je da Disney radi na igranoj verziji animiranog filma “Aladin”. Poslije uspješnih remake crtanih filmova “Ljepotica i zvijer” i “Knjiga o džungli”, čelni ljudi filmske kompanije Disney odlučili su se za Mena Massouda koji će tumačiti Aladina i Naomi Scott koja će glumiti Jasmin.

Za sada ništa više nije poznato osim glavnih glumaca jer je projekat u početnoj fazi. Najvjerovatnije da će kao i u slučaju prethodna dva remake biti replicirane scene iz crtanog filma sa par sitnijih promjena u radnji i likovima.

Mena Massoud nije imao većih uloga, osim sporednih i epizodnih, na televiziji i filmu i pozajmio je glas likovima u video-igri “Watch Dogs 2”.

Naomi Scott kao i njen kolega nije imala većih angažmana u Hollywoodu i do sada se dva puta okušala kao pjevačica sa mini-abumima (EP) “Invisible Division” i “Promises”.

Disneyev studio je odlučio da izabrani glumci budu vjerni lokaciji i priči filma, pa je tako Mena porijeklom iz Egipta, a Naomi vuče korijene iz Ugande i Indije.

Izvor: Noizz.rs

Povezani postovi