Orangutanica iz bečkog Schönbrunna otkrila fidget spinner

Orangutanica iz bečkog Schönbrunna otkrila fidget spinner


Pratite Kameleon na Facebooku


Orangutanima iz bečkog zoološkog vrta nikada nije dosadno jer njihovi njegovatelji uvijek izmišljaju zanimljive aktivnosti koje uključuju slaganje kockica, igre s loptom i knjigama. Svaka im nova aktivnost vrlo kratko zaokuplja pozornost pa je osmišljavanje zabavnih i raznovrsnih igara uvijek aktualno u zoološkom vrtu u Beču.

Nedavno su zaposlenici Tiergartena Schönbrunn tako testirali kako će orangutani reagirati na spinner, trenutno najpopularniju dječju igračku. Najveće zanimanje za spinner pri tom je pokazala orangutanica Nonja i za samo nekoliko minuta shvatila koji je princip ove igračke za kojom je poludio cijeli svijet.

Orangutani vrlo brzo uče kroz imitaciju, a često se takve „lekcije“ nagrađuju i hranom. U okviru programa aktivnosti za orangutane Nonja se posebno ističe svojim sposobnostima i već se nekoliko puta našla u centru pažnje. Devedesetih je godina tako na primjer dobila četkicu i boje i naslikala oko 250 slika, a u decembru 2009. godine dobila je digitalni fotoaparat i za svaku je fotografiju nagrađivana po jednom grožđicom. Njezine su fotografije redovito objavljivane putem facebooka te je pametna orangutanica ubrzo stekla 75.000 obožavatelja u cijelom svijetu.

Povezani postovi