Najezda pacova u stambenoj zgradi u Živinicama, stanari nemoćni i traže pomoć!

Najezda pacova u stambenoj zgradi u Živinicama, stanari nemoćni i traže pomoć!


Pratite Kameleon na Facebooku


Već duži niz godina stanari stambene zgrade u centru Živinica, Ulica oslobođenja broj 1, skreću pažnju gradskoj vlasti o problemu stanara, a da niko neće da reaguje, piše portal živinice.ba.

“Godinama imamo probleme sa zgradom koja je oronula i opadaju fasade, dok u zgradi ima osmoro djece. Godinama apelujemo da sanitarna inspekcija izađe na teren ili bilo ko od nadležnih riješi problem sa najezdom pacova, stršljenova, stjenica i buba švaba, a da još niko nije ništa poduzeo. Velika je mogućnost zaraze stanara ove zgrade i naše djece, a to nadležni ne žele suzbiti i spriječiti. Svaki dan pacovi jure ispred zgrade, a u večernjim satima se penju kroz stare oluke i dolaze na balkone gdje nam ostavljaju izmet i urin. Dok su pacovi na balkonu, u isto vrijeme buba-švabe ne daju prozore otvoriti, jer ih ima i previše. Stanari zgrade su nemoćni da sami riješe ovaj problem”, kažu stanari ove zgrade.

Ovim putem stanari zgrade u Ulici oslobodđenja broj 1 mole sve nadležne u općini Živinice da izađu na teren i riješe ovaj problem.

Izvor: živinice.ba