VIDEO: Sudije, “crna rupa” i poraz koji boli!

VIDEO: Sudije, “crna rupa” i poraz koji boli!


Pratite Kameleon na Facebooku


U odlučujućoj utakmici za plasman na Evropsko prvenstvo 2018. godine, rukometna reprezentacija BiH je gostovala u Beču kod selekcije Austrije. Utakmica je završena pobjedom domaćeg tima sa 34:32, iako tokom cijele utakmice nije djelovalo da su Austrijaci bolji tim.

Austrijaci su bolje počeli, poveli brzo sa tri gola prazlike, a onda su naši počeli igrati onako kako znaju i umiju. Napravili su momci Bilala Šumana veliku seriju, prešli u vodstvo i u većem dijelu prvog poluvremena držali +3.

Ipak, domaći su se vratili, možemo slobodno reći uz pomoć sudijskog para iz Poljske koji je cijelo vrijeme “navlačio” Austrijancima, što dovoljno govori i podatak da su naši igrači isključeni na dva minuta u čak šest navrata. Rezultat na poluvremenu je glasio 17:17.

Ista slika u početku drugog poluvremena. Naši ponovo bolji, u prvih desetak minuta imamo +2, međutim uz nekoliko grešaka dozvoljavamo Austrijancima da se vrate i da u posljednjih 15 minuta uđu sa vodstvom od dva gola razlike.

Bio je to težak period za naše momke koji su upali u “crnu rupu” što je i prelomilo utakmicu. Primili smo nekoliko brzih i laganih golova. U 50. minuti rezultat je bio 31:26 i to je praktički bio kraj. To je istopilo naše samopouzdanje, izgubili smo, a u historiju ulazi i 13. kvalifikacijski ciklus za Euro koji nismo uspjeli savladati.

Povezani postovi