KRAJ IMPRESIVNE KARIJERE: Najbolja gračanička odbojkašica sa suzama otišla u sportsku penziju (FOTO)

KRAJ IMPRESIVNE KARIJERE: Najbolja gračanička odbojkašica sa suzama otišla u sportsku penziju (FOTO)

@Vedran J

Pratite Kameleon na Facebooku


U subotu je u sportskoj dvorani Luke održan 3. po redu Međunarodni turnir za odbojkašice. Učestvovale su tri ekipe, domaćin Gračanica Fortex, Maglaj i Kolonija iz Slavonskog Broda.

Na turniru se od aktivnog igranja odbojke ali i od matičnog kluba oprostila najbolja i najuspješnija gračanička odbojkašica u historiji – Amila Gopo Lojić. Amila je izvela početni servis na utakmici čime je i zvanično završena jedna bogata i uspješna karijera. Izvela je servis i otišla u legendu gračaničkog sporta, piše Sport u Gračanici.

Suze su krenule same od sebe, prvo kod Amile pa onda kod dugogodišnjeg predsjednika kluba Ibrahima Žunića koji je Amili uručio prigodne poklone u ime kluba, a poklone je uručila i Melita Imširović, kapiten ekipe.

Podsjećamo da je Amila Gopo Lojić svoju uspješnu karijeru započela u Gračanici, nakon čega je nastupala za najbolje ekipe u BiH, osvajala je titule, medalje, pehare i individualna priznanja, a dugo godina je bila i neizostavni član reprezentacije BiH.

Nije nju život mazio. Poznata je priča da je imala velikih zdravstvenih problema još kao beba kada je bilo upitno hoće li uopće hodati. No kako to biva kod velikih šampiona, borila se još kao beba i nagovjestila velike stvari u budujćnosti. Samo red, rad i trud su bili recept uspjeha.

I u predzadnjoj epizodi u ekipi Modriče je doživjela tešku povredu koljena za koju su mnogi stručnjaci kazali da nakon nje nema više povratka na teren. Kao i mnogo puta do tada Amila je snagom čelične volje pobijedila i ove dijagnoze.

Iako nije mogla da pruži svoj maksimum na najvišem nivou, ispunila je davno dato obećanje, da će karijeru završiti ondje gdje je sve i počelo u svojoj Gračanici i matičnom klubu.

Tako je bi bilo!

Amili želimo uspješnu sportsku penziju…

Facebook Comments