UPITNA ZAVRŠNICA KUP-a ZA RUKOMETAŠICE: Krivac se zna! Klubovi se nadaju VELIKOM ČUDU!

UPITNA ZAVRŠNICA KUP-a ZA RUKOMETAŠICE: Krivac se zna! Klubovi se nadaju VELIKOM ČUDU!


Pratite Kameleon na Facebooku


Sve je manje izgleda da će se ove sezone igrati završnica Kupa BiH za rukometašice, piše Fena. Prema kalendaru Rukometnog saveza BiH, završnica je planirana za 20. i 21. maj, a do sada nije poznat domaćin turnira, kao ni da li će ovo takmičenje uopće biti održano.

RSBiH pokušavaju spasiti čelnici Krivaje iz Zavidovića, koji su usmeno najavili želju da budu domaćini završnice, ali pod uslovom da prikupe finansijska sredstva.

“Vjerujte, svaki dan sam u kontaktu s predstavnicima kantona i općine, svi obećavaju pomoć, ali ne smijemo se osloniti na usmena obećanja, nego nam treba pismena potvrda. Kako sada stvari stoje, veći su izgledi da se završnica neće odigrati, nego da hoće”, kazao je Feni Kemo Terzić, sportski direktor Krivaje.

Iako je do održavanja turnira ostalo još svega pet dana, u ekipama Grude, Jedinstvo AtlasRelax, Ilidža, koje su se uz Krivaju plasirale za završni turnir, nadaju se “čudu” i treniraju kao da će se takmičenje održati.

“S obzirom na to da je prvenstvo završeno, igračice smo zadržali u trenažnom procesu nadajući se završnici Kupa. Trebamo se pripremiti i zakupiti prevoz, a još ništa ne znamo. Mi ćemo igračice 22. maja pustiti na zasluženi odmor. Za sve je kriv RSBiH, jer su uspjeli organizovati završnicu Kupa BiH za rukometaše, ali ne i za rukometašice. To je diskriminacija ženskog rukometa i velika sramota za što neko treba odgovarati”, kaže Elmir Grabčanović, direktor Jedinstva AtlasRelaxa.

Iz Krivaje su poručili da je utorak “dan D” kada će znati hoće li moći ekspresno organizovati završnicu Kupa BiH ili neće. Iz RSBiH se o ovome uopće ne oglašavaju.