Međunarodna trka “TUZLA 25. MAJ”: Dolazi veliki broj biciklista iz regiona

Međunarodna trka “TUZLA 25. MAJ”: Dolazi veliki broj biciklista iz regiona


Pratite Kameleon na Facebooku


Biciklistički klub “Zmaj od Bosne” će 22. put po redu organizirati međunarodnu biciklističku trku “Tuzla 25. maj”, koja će se ove godine održati u subotu, 20.05.2017. godine.

Pripreme za trku teku po predviđenom redu, a kako organizator ističe, očekuje se dolazak velikog broja biciklista iz cijelog regiona.

Bitno je spomenuti da i ove godine na trci “Tuzla 25. maj” učešće uzima Matija Kvasina, koji je prošlogodišnji pobjednik trke, te ove godine brani svoj naslov.

“Masovnost učesnika je zagarantovana, konkurencija će biti velika i teška, a mi ćemo kao i dosadašnjih godina uraditi sve da obezbjedimo sve neophodne preduslove. Očekujemo učešće biciklista iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Austrije, Mađarske, Belgije i ostalih zemalja regiona, a kako se trka vozi i za Premijer ligu BiH očekujemo i odličan odziv bh. biciklista”, navode ispred organizatora trke i dodaju:

“Trka će se voziti na trasi kao i proteklih godina, dakle Tuzla – Simin Han – Kalesija – Sapna – Kalesija – Čaklovići, sa dva Prolazna Cilja (PC) koja će biti posvećena Dejanu Mariću i Stevanu Radoviću, te jednim Brdskim Ciljem (BC) koji je posvećen Nebojši Petroviću. Trku ćemo ove godine okončati brdskim ciljem u Čaklovićima što je poseban izazov za bicikliste. Nadamo se fer i korektnoj borbi učesnika, a naravno i dobrom druženju koje nikada ne izostane”, zaključuje organizator.