Zašto Vlado Jagodić inzistira na pobjedi protiv Krupe

Zašto Vlado Jagodić inzistira na pobjedi protiv Krupe


Pratite Kameleon na Facebooku


U okviru 9. kola Lige za prvaka BiH, fudbaleri Slobode u subotu od 17 sati dočekuju ekipu Krupe. Iako Tuzlaci nisu uspjeli izboriti evropska takmičenja, trener Crveno-crnih Vlado Jagodić igru na pobjedu.

“Ova utakmica ima veliku važnost, a mi smo došli u takav psihološki momenat kada trener mora naći zajedničku sa igračima i ne dozvoliti da se opuste. Moji igrači svjesni su poruke da Sloboda ide svojim putem i korača ka svom cilju i imamo obavezu prema navijačima da u posljednjoj domaćoj utakmici ove sezone napravimo rezultat koji će nas zadržati na četvrtom mjestu. Nama i neriješen rezultat donosi četvrto mjesto, ali on nama ne odgovara jer u posljednjem kolu znamo s kim mi igramo, a s kim oni. Vjerujem da će Sarajevo i poslije gradskog derbija sutra vjerovatno ostati na trećoj poziciji i samim tim njihovo gostovanje u Krupi ne može donijeti nešto drugo. Zbog svega ovoga sutra tražim pobjedu protiv Krupe”, kazao je novinarima Vlado Jagodić.

Jagodić je istakao da Krupa u Tuzlu dolazi rasterećena i da se radi o podmlađenoj ekipi koja želi da prvenstvo završi pobjedom.

“Krupa dolazi rasterećena, a to je ekipa koju si svi proglasili hitom prvenstva i sa mladim igračima rade odlične stvari. Njihovog trenera poznajem jako dobro i vjerujem da on želi prvenstvo završiti isto kao što ja želim, a to je trijumfalno”, kaže trener Jagodić.

Inače, Sloboda u nadolazećem susretu neće moći računati na usluge Harisa Mehmedagića, Almedina Zilkića i Aleksandra Subića.

Ne zaboravite, ulaz na sutrašnju utakmicu na Tušnju je slobodan.