TUZLA: Etažni vlasnici i upravitelji zgrada koji nisu izvršavali svoje zakonske obaveze biće DRASTIČNO kažnjeni!

TUZLA: Etažni vlasnici i upravitelji zgrada koji nisu izvršavali svoje zakonske obaveze biće DRASTIČNO kažnjeni!


Pratite Kameleon na Facebooku


Služba civilne zaštite Grada Tuzla vrši nadzor nad izvršavanjem obaveza iz Zakona o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade.

U vezi navedenog, ovlaštena lica će tokom mjeseca maja 2017. godine izvršiti kontrolu rada kod upravitelja zgrada, te nakon izvršenog uvida u račune i utvrđenog činjeničnog stanja, ukoliko se utvrde nepravilnosti, izdati prekršajne naloge protiv etažnih vlasnika i upravitelja zgrada koji nisu izvršavali svoje obaveze utvrđene navedenim Zakonom.

Prema odredbama Zakona, predviđene su novčane kazne u iznosu od 200 do 1.000 KM za prekršaj etažnog vlasnika, te u iznosu od 1.000 do 5.000 KM za prekršaj upravitelja (čl. 38. i 39. Zakona).

“Ovom prilikom pozivamo sve etažne vlasnike stambenih zgrada koji nisu redovno vršili uplatu naknade za upravljanje i održavanje zajedničkih dijelova i uređaja zgrade, da iste izmire. Prekršajni nalozi će biti uručeni onim etažnim vlasnicima koji nisu plaćali naknadu više od tri mjeseca”, ističu iz Službe civilne zaštite Grada Tuzla.