Grabar-Kitarović o zabrani koncerta Thompsona u Sloveniji: To je kontraproduktivno, glazba spaja ljude

Grabar-Kitarović o zabrani koncerta Thompsona u Sloveniji: To je kontraproduktivno, glazba spaja ljude

@Vedran M

Pratite Kameleon na Facebooku


kolinda-grabar

Vijest o zabrani koncerta Marka Perkovića Thompsona jučer je komentirao premijer Andrej Plenković rekavši da će zatražiti da mu se objasne razlozi za zabranu, a stiglo je i saopćenje iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

– Predsjednica je razgovarala sa svojim slovenskim kolegom proteklih dana i prenijela mu je svoje mišljenje da je glazba tu da spaja ljude, a da su zabrane kontraproduktivne – rekao je portparol Luka Đurić, prenosi Jutarnji.

Podsjetimo, mariborska policija odlučila je zabraniti Thompsonov koncert najavljen za subotu u tom gradu zbog, kako su naveli, sigurnosnog rizika.

Vodili su se mišljenjem predstavnika nekih stranaka, udruga i inicijativa, ali i predsjednika Parlamenta Milana Brgleza, objavilo je Delo.

Mainstream mediji u Sloveniji, koji su pod utjecajem dominantnih političkih struja, već su neko vrijeme navodili kako je Perkovićev koncert u Sloveniji potencijalno opasan i da se radi o pjevaču koji ‘širi mržnju’ te ‘rehabilitira NDH’ i ustaški pokret. Dio portala i medija bližih opziciji navodi da se radi o politički iznuđenoj zabrani.