Sin Osame bin Ladena najavio osvetu zapadu zbog ubojstva oca

Sin Osame bin Ladena najavio osvetu zapadu zbog ubojstva oca


Pratite Kameleon na Facebooku


BIVŠI agent FBI-ja upozorava kako se sin Osame bin Ladena zakleo da će se osvetiti zapadu zbog ubojstva svojeg oca te kako upravo on postaje novi vođa al-Kaide.

Ali Soufan, koji je bio glavni istražitelj al-Kaide za FBI nakon napada 11. rujna, pregledao je dokumente koje su u bin Ladenovom skrovištu pronašli marinci koji su ga ubili u kojima je pronašao poruke i pisma bin Ladenovog sina.

Vjeruje da je skovan od čelika

“Vjerujem da sam…skovan od čelika”, izjavio je Hamza bin Laden, sin Osame bin Ladena koji bi sada trebao imati oko 28 godina. “Put džihada u ime Boga je ono za što živimo”, poručio je.

Bivši agent Soufan je u intervjuu za CBS ispričao o pismu koje je Hamza napisao svojem ocu.

“Sjećam se svakog pogleda…svakog osmjeha koji si mi podario, svake riječi koju si mi rekao”, stajalo je u pismu za bin Ladena prema tvrdnjama agenta Soufana.

Hamza je u vrijeme kada je pisao to pismo imao 22 godine, dok je njegov potencijal za vođu al-Kaide otkriven dok je još bio dijete. Tada se pojavljivao i videima za propagandu u kojima je držao pištolj.

“On je bio ono dijete koje pokazuje osobine vođe. Bio je uzor za al-Kaidu i za sve članove al-Kaide koji su indoktrinirani pomoću tih videa. On im puno znači”, poručio je Soufan.

Zakleo se na osvetu zapadu

“U svojim najnovijim porukama zvuči kao da njegov otac drži govor. Koristi njegove riječi, njegovu terminologiju, istu koju je koristio Osama bin Laden”, rekao je Soufan.

Hamza je u posljednje dvije godine snimio četiri poruke u kojima poziva na napad na zapad. U tim porukama govori Amerikancima kako al-Kaida dolazi i kako će to osjetiti.

“Osvetit ćemo se za ono što ste napravili mojem ocu…Iraku…Afganistanu”, stoji u njegovoj poruci.

Hamza bin-Laden je ovog siječnja stavljen na popis globalnih terorista, a dodan je i na protuterorističku crnu listu SAD-a.

Šest godina nakon ubojstva Osame bin-Ladena, al-Kaida je jača nego ikad, tako barem tvrdi bivši agent FBI-ja, Soufan.

“Ne vjerujem ni da je sam bin Laden u svojim najluđim snovima mogao pomisliti da će imati sljedbenike koji će zapovijedati vojskama, postrojbama, zemljama…”, zaključio je.

Izvor: index.hr