LEGENDE TUZLE: Nermina Kušmić i Indira Horozović sa suzama u očima završile bogate rukometne karijere (FOTO)

LEGENDE TUZLE: Nermina Kušmić i Indira Horozović sa suzama u očima završile bogate rukometne karijere (FOTO)

@Vedran J

Pratite Kameleon na Facebooku


Utakmica protiv Katarine iz Mostara za dvije igračice tuzlanskog Jedinstva bila je posljednja premijerligaška u karijeri.

Nermina Kušmić i Indira Horozović na kraju ove sezone završit će bogate rukometne karijere, a preostalo im je da odigraju završnicu Kupa BiH te pokušaju osvajanjem trofeja na najbolji način otići u sportsku penziju.

Kušmić i Horozović su istinske ikone i legende Jedinstva. Tuzlanskom su klubu za sve ove godine dale zaista mnogo, a mnogim su mladim rukometašicama istinski idoli.

Osim Jedinstva, obje su nosile dres još nekoliko klubova. Kušmić je igrala za Živinice i Krivaju iz Zavodivića, sa kojim se nastupila u evropskim takmičenjima, EHF i Challenge kupu, dok je Horozović osim omiljenog tima igrala također za tim Živinica.

Iako u poznim godinama, i ove su sezone pokazale da su među najboljim rukometašicama u BiH, jer su svojim iskustvom pomogle Jedinstvu da drugu godinu zaredom uzmu vicešampionsku titulu u našoj zemlji.

Kušmić i Horozović su se oprostile od tuzlanske publike sa suzama u očima, ali je najbitnije da su to suze radosnice, što znači da su svo ovo vrijeme uživale igrajući rukomet i braneći plavo-bijele boje tuzlanskog tima.

Nermini i Indiri želimo mnogo uspjeha u privatnom životu i svakako sretnu sportsku penziju, sa nadom da će se rukometu posvetiti kroz trenerski posao.