FOTO: 50 golova Jedinstva za kraj uspješne premijerligaške sezone

FOTO: 50 golova Jedinstva za kraj uspješne premijerligaške sezone

@Vedran J

Pratite Kameleon na Facebooku


U posljednjem kolu Premijer lige BiH za rukometašice, Jedinstvo AtlasRelax je večeras u Mejdanu ostvarilo još jednu visoku pobjedu. Ovoga puta, Labudice su nadigrale Katarinu iz Mostara rezultatom 50:31.

Nije bilo dileme ko će slaviti. Jedinstvo je od samog starta pokazalo da imaju kvalitet više u odnosu na gošće, a do poluvremena su domaće rukometašice imale prednost od 14 golova (26:12). Naravno, nastavak susreta bio je samo formalnost, pa je zabilježena nova pobjeda.

U domaćem timu najefikasnija je bila Marija Belušević sa 10 pogodaka, dok su po šest positgli Matea Šumelj i Nermina Kušmić. U ekipi Katarine fantastične su bile Maja Knezović i Marija Gudelj sa po 11 golova.

Rukometašice Jedinstvo AtlasRelaxa sada su i službeno osvojile vicešampionsku titulu, a samim tim i plasman u evropska takmičenja. Sada im slijedi završnica Kupa BiH, a cilj je jedan – osvajanje trofeja!

Treba istaći da su se nakon ove utakmice od aktivnog igranja oprostile Nermina Kušmić i Indira Horozović koje su u suzama radosnicama napustile parket Male dvorane Mejdan.