Međunarodna trka “TUZLA 25. MAJ”: Dolazi veliki broj biciklista iz regiona

Međunarodna trka “TUZLA 25. MAJ”: Dolazi veliki broj biciklista iz regiona

@Vedran J

Pratite Kameleon na Facebooku


Biciklistički klub “Zmaj od Bosne” će 22. put po redu organizirati međunarodnu biciklističku trku “Tuzla 25. maj”, koja će se ove godine održati u subotu, 20.05.2017. godine.

Pripreme za trku teku po predviđenom redu, a kako organizator ističe, očekuje se dolazak velikog broja biciklista iz cijelog regiona.

Bitno je spomenuti da i ove godine na trci “Tuzla 25. maj” učešće uzima Matija Kvasina, koji je prošlogodišnji pobjednik trke, te ove godine brani svoj naslov.

“Masovnost učesnika je zagarantovana, konkurencija će biti velika i teška, a mi ćemo kao i dosadašnjih godina uraditi sve da obezbjedimo sve neophodne preduslove. Očekujemo učešće biciklista iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Austrije, Mađarske, Belgije i ostalih zemalja regiona, a kako se trka vozi i za Premijer ligu BiH očekujemo i odličan odziv bh. biciklista”, navode ispred organizatora trke i dodaju:

“Trka će se voziti na trasi kao i proteklih godina, dakle Tuzla – Simin Han – Kalesija – Sapna – Kalesija – Čaklovići, sa dva Prolazna Cilja (PC) koja će biti posvećena Dejanu Mariću i Stevanu Radoviću, te jednim Brdskim Ciljem (BC) koji je posvećen Nebojši Petroviću. Trku ćemo ove godine okončati brdskim ciljem u Čaklovićima što je poseban izazov za bicikliste. Nadamo se fer i korektnoj borbi učesnika, a naravno i dobrom druženju koje nikada ne izostane”, zaključuje organizator.