Video-VREMEPLOV: Niko nije do tada razbio Piksija, Robija, Deju i Pančeva kao Tuzlaci, sijevale su i pesnice

Video-VREMEPLOV: Niko nije do tada razbio Piksija, Robija, Deju i Pančeva kao Tuzlaci, sijevale su i pesnice


Pratite Kameleon na Facebooku


Vraćamo se u 1989. godinu kada je Crvena zvezda osvojila titulu u staroj Jugoslaviji, a kasnije postala šampion Evrope i planete.

Bila je to neustrašiva generacija predvođena ”Petom zvezdinom zvezdom” Draganom Stojkovićem Piksijem, potom Dejanom Savićevićem, Robertom Prosinečkim, Mitrom Mrkelom i Darkom Pančevim. Crveno-bijeli su titulu osvojili ubjedljivo sa 51 osvojenim bodom, 11 više od drugoplasiranog Dinama iz Zagreba, 13 od Hajduka i 14 od Partizana. Peti je bio Rad sa 36 bodova.

Ipak, te sezone ”Crvena zvezda” je pretrpela pet poraza. Samo jedan je bio veoma neprijatan. Naime, crveno-bijeli su gostovali Slobodi u Tuzli i poraženi su sa ubedljivih 3:0. Golove za Tuzlake postigli su Ivanović u 4. i 44. minutu, kao i Jovanović u 39. minutu.

U drugom poluvremenu viđena je potpuna inicijativa ”Crvene zvezde”, ali Pančev, Prosinečki, Lukić i Savičević nisu mogli do gola. Na kraju viđen je i incident, Jurić i Jovanović su se pokoškali na terenu, bilo je tu i ‘šljagi’, te su obojica nešto ranije morala na tuširanje.

Pogledajte kako je to bilo tog decembra 1989. godine kada je Sloboda savladala kasnijeg šampiona Evrope ”Crvenu zvezdu” sa 3:0:

Izvor: hotsport.rs