Nakon što se razišao sa svojim trenerskim timom, Novak Đoković pronašao prijelazno rješenje

Nakon što se razišao sa svojim trenerskim timom, Novak Đoković pronašao prijelazno rješenje


Pratite Kameleon na Facebooku


Teniser Novak Đoković će na Mastersu u Madridu biti u neobičnoj ulozi, pošto iza sebe neće imati svoj dugogodišnji tim, nakon raskida saradnje sa Marjanom Vajdom, Miljanom Amanovićem i Gebhardom Fil-Gričom.

Drugi najbolji teniser svijeta je na konferenciji za novinare pred četvrti Masters ove sezone istakao da je to bila obostrana odluka i da su i on i njegov doskorašnji tim odlučili da je vrijeme za promjene.

Kako je Đoković rekao, neće žuriti s izborom novog trenera, a naglašava da se osjeća dobro i da ima samopouzdanja u sebe. Za sada će ulogu trenera preuzeti njegov brat Marko Đoković, koji mu je asistirao tokom treninga u Madridu, gdje brani titulu.

U stručnom štabu Novaka ostao je i Španac Pepe Imaz, koji će praviti društvo Marku Đokoviću u trenerskoj ulozi. Markovo zaduženje će biti tenis, dok će Imazova specijalnost biti rad na psihološkoj relaksaciji i skolističkom pristupu tenisu i životu.

Novak će svoj prvi meč igrati u srijedu s pobjednikom duela Tomi Robredo – Nikolas Almagro, i tad će se prvi vidjeti novi Novakov tim na djelu, kao i kako se Marko Đoković snalazi u ulozi trenera svog brata.

 

izvor: avaz