Košarka u kolicima: Banjalučki Vrbas pobijedio Zmaj u Gradačcu i odbranio titulu prvaka BiH

Košarka u kolicima: Banjalučki Vrbas pobijedio Zmaj u Gradačcu i odbranio titulu prvaka BiH

@Vedran J

Pratite Kameleon na Facebooku


U derbiju 22. kola Prvenstva BiH u košarci u kolicima odigranom danas u Gradačcu, ekipa KKI Vrbas pobijedila je domaćina KIK Zmaj rezultatom 82:75 i po treći put ponijela titulu državnog prvaka. Time su odbranili prošlogodišnji naslov i najavili osvajanje KUP-a BiH, čija finalna utakmica se igra 13. maja u Banja Luci.

Utakmica je bila izuzetno dinamična. Iako je od početka ekipa KKI Vrbas bila u vođstvu, do samog kraja je tekma bila uzbudljiva i neizvjesna. Ipak snaga i kvaliteta bili su na strani gostiju, dok silna želja i borbenost domaćih košarkaša, bodrenih svojim glasnim navijačima, nije bila dovoljna i za rezultatsku prednost.

Domaći su možda prokockali utakmicu lošim izvođenjem slobodnih bacanja, dok su gosti u tom segmentu bili izuzetno precizni.

Mora se reći da su gosti bili kvalitetnija ekipa, dok su domaći ostavili srce na terenu, ali ne treba ni da žale jer su ipak viceprvaci države.

I na kraju mora se istaći da svi igrači zaslužuju pohvale za danas prikazanu igru, kao i pohvale domaćinu na odličnoj organizaciji ove utakmice.

Piše: Suad Krajnović