Dobar nastup tuzlanskih “Zmajeva” u Somboru: Husein Selimović opet ubjedljivo pobijedio!

Dobar nastup tuzlanskih “Zmajeva” u Somboru: Husein Selimović opet ubjedljivo pobijedio!

@Vedran J

Pratite Kameleon na Facebooku


Biciklistički klub “Zmaj od Bosne” prethodnog je vikenda nastupio na Velikoj nagradi Sombora, a boje tuzlanskog tima branili su Husein Selimović, Savo Milovanović, Enes Subašić i Kenan Mehmedović.

Na dvije utrke vožene u subotu i nedjelju, nastupilo je preko 230 takmičara iz Mađarske, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Bugarske i Bosne i Hercegovine.

“U kategoriji kadeta naš Husein Selimović je u subotu imao težak pad, tako da nažalost nije uspio završiti taj hronometar. Milovanović je na toj utrci bio osmi, Subašić je zauzeo 14. mjesto, dok je kod mlađih kadeta Mehmedović bio 12.”, izjavio je za Kameleon trener u BK “Zmaj od Bosne”, Hajrudin Trle.

U nedjelju je vožena drumska trka, a iako je nastupio sa neispravnim biciklom i povrijeđen, mladi Husein Selimović je pokazao pravo lice i veliki talenat.

“Selimović je pobijedio ubjedljivo ispred Kolašinca iz Novog Pazara te jednog mađarskog predstavnika iz Budimpešte, Furija Maztona. On je tako pokazao da je u svojoj konkurenciji najbolji biciklista na području regiona, ali i šire”, dodao je Trle.

Narednog vikenda “Zmajeve” očekuje utrka u Banja Luci, od koje, kako kaže Trle, očekuju mnogo. To je utrka koja se vozi za Premijer ligu BiH i Dunavski kup, a na put će minimalno 12 biciklista iz ovog trofejnog tuzlanskog kluba.