Nakon dugogodišnje sudske bitke između ljubavnice i sestrića: Evo kome je pripao stan u kojem se ubio Ismet Bajramović Ćelo

Nakon dugogodišnje sudske bitke između ljubavnice i sestrića: Evo kome je pripao stan u kojem se ubio Ismet Bajramović Ćelo


Pratite Kameleon na Facebooku


Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je prvostepenu presudu Općinskog suda u Sarajevu, te odbio zahtjeve Jovanke Lazarević Suzi da se poništi kupoprodajni ugovor kojim je Elvir Hodžić u ulici Hakije Kulenovića na broju 4 u naselju Ciglane kupio stan od Ismeta Bajramovića.

Lazarević je tada tražila i da se prizna njena vanbračna zajednica s Ismetom Bajramovićem Ćelom i dodijeli joj se pola imovine, a što je Sud, također, odbio.

Dugogodišnja pravna bitka

– Presuda je donesena u potpunosti u našu korist. Sada tražimo nastavak postupka radi iseljenja Lazarević iz stana. Naime, ona je nakon što je pokrenula spor tada tražila zaštitu posjeda, a čemu je Sud tada udovoljio, pa je stan trenutno u njenom posjedu, kazala je advokatica Adela Duraković, koja zastupa Elvira Hodžića.

Ovom presudom okončana je dugogodišnja pravna bitka oko stana u kojem je Ismet Bajramović Ćelo počinio suicid 17. decembra 2008. godine.

adela-durakovic

Duraković: Zastupala Elvira Hodžića

Elvir Hodžić, koji je inače sestrić rahmetli Ismeta Bajramovića Ćele, je 2012. godine za “Avaz” pojasnio kako je kupio stan:

“Ismet je stan kupio 14. marta 2003. godine. Meni ga je prodao četiri i po mjeseca kasnije, odnosno 31. jula 2003. godine, o čemu svjedoče i kupoprodajni ugovori. Da bih kupio taj stan, podigao sam i kredit od 50.000 KM, a ostatak su mi dali roditelji. Ali, ono što je najzanimljivije jeste da je, u vrijeme kada je kupio taj stan, Ismet bio vjenčan s Iris Hadžikadić. S njom se razveo 14. jula 2003. godine, dakle 17 dana prije nego što sam ja otkupio stan”.

stan-2

Faksimil kupoprodajnog ugovora između Bajramovića i Hodžića

Lazarević, kako je tada kazao Hodžić, na Sudu potražuje taj stan na osnovu tvrdnji da je s Ismetom živjela od 1996. godine.

– Ali i da jeste, a nije s njim živjela, kakve to veze ima sa stanom, čiji sam ja vlasnik. Nigdje na svijetu nema takvo što da ljubavnica mog daidže na Sudu potražuje stan koji je moje vlasništvo – ispričao nam je tada Hodžić, dodavši da Lazarević jeste poznavala Ismeta od 1996. godine iz Njemačke i bila mu je jedna od mnogih njegovih djevojaka, ali nije živjela s njim.

zk-izvadak-1

Faksimil ZK izvatka

Hodžić je te tvrdnje potkrijepio činjenicom da je Ismet i prije Iris bio oženjen.

– Ismet je od 1993. do 1996. godine bio oženjen Melisom Hasanagić, potom je od 1997. do 2001. godine bio u braku s Mirsadom Šumić, a onda, od 2002. do jula 2003., s Iris, Ismet je u međuvremenu bio i u zatvoru iz kojeg je izašao 2004., a ja sam stan od njega kupio 2003. godine – kazao je Hodžić.

On je tada pojasnio da je Ismet nakon što je izašao iz zatvora došao u stan na Ciglanama.

– Nakon izlaska iz zatvora došao je u taj stan i zajedno smo živjeli. Dovodio je mnogo djevojka, što cijeli grad zna, a među njima i Suzi. Međutim, 2006. godine su se posvađali i ona je otišla u Bijeljinu, odakle je porijeklom. Nakon toga se vratila i unajmila stan u ulici Himze Polovine, gdje je živjela posljednje dvije godine do Ismetove smrti. U stan na Ciglanama više nije dolazila, a Ismet je povremeno išao kod nje – kazao je Hodžić, dodajući da se Suzi prijavila na adresu tog stana 2004. godine bez njegovog znanja.

Ključ od stana

Inače, 17. decembra 2008. godine, u stanu, oko kojeg se vodio spor, Ismet Bajramović Ćelo je počinio suicid.

Elvir Hodžić je za “Avaz” tada kazao da prije nego što se Ismet Bajramović ubio, on je otišao u Ameriku, a s Ismetom je najviše vremena provodio njegov daidža Rifet.

– Daidža Rifet ga je obilazio u to vrijeme, a s daidžom je Ismet pričao na telefon i u trenutku kada je odlučio sebi oduzeti život. Rifet je imao oduvijek ključ od mog stana. Daidža Rifet je i našao u stanu beživotno Ismetovo tijelo. Nakon što se pročulo za Ismetovu smrt došla je i Suzi i bila do kraja uviđaja ispred stana. Tada je, pod krinkom da je u žalosti, iskoristila priliku i ostala u stanu s mojom porodicom koja je bila tu zbog ljudi koji su dolazili na žalost. Rekla je da joj se iz stana u ulici Himze Polovine prenese i garderoba u moj stan kako bi pomogla mojima dok im narod dolazi. Iako sam rekao da se stan zaključa dok se ne potpiše Ismetova imovina koja je tu ostala, mojoj porodici je bilo žao i, vjerujući joj, ostavili su je u stanu, što je ona iskoristila da iznese sef u kojem je bilo zlata, novca, raznih poklona te više od 80 Ismetovih satova u vrijednosti od oko 200.000 KM. Sve je to prodala – kazao je tada Hodžić, a potom je, kako tvrdi, podnijela i tužbu tražeći pola tog stana, te zamijenila bravu na stanu.

Od tada je trajao sudski spor između Hodžića i Lazarević.

Izvor: avaz

Povezani postovi