Iz tabora Slobode “pršte” pohvale na račun Zrinjskog: Oni su najbolja ekipa u državi! (FOTO)

Iz tabora Slobode “pršte” pohvale na račun Zrinjskog: Oni su najbolja ekipa u državi! (FOTO)


Pratite Kameleon na Facebooku


Prošlosedmični poraz od Krupe rezultatom 3:0 na svu sreću nije unazadio fudbalere Slobode kada je u pitanju tabela Premijer lige BiH, ali je svakako zabrinuo trenera Crveno-crnih Vladu Jagodića.

Strateg Slobode podvukao je da njegova ekipa radi mnogo individualnih grešaka u posljednje vrijeme, te da se takve stvari moraju popraviti već u narednom susretu protiv Zrinjskog, koji je na rasporedu u subotu na stadionu Tušanj.

“Zrinjski je izuzetno kvalitetna ekipa, jaki su u svim segmentima igre, a zadnje četiri utakmice nisu primili gol. Međutim, na Tušnju niko nije favorit i mi se tako postavljamo. Ovom utakmicom ništa se ne završava, jer nakon nje imamo još pet mečeva do kraja. Međutim, mi možemo mnogo dobiti. Potajno želimo plasman u Evropu, a ova utakmica zato nam pruža lagodnost u borbi za ostvarenje tog cilja”, rekao je Jagodić na današnjoj konferenciji za medije.

Lijevi bočni igrač tuzlanske Slobode, Aleksandar Subić smatra kako je pred ekipom veoma bitna utakmica po veoma teškom i zahtjevnom terenu.

“Zrinjski je kvalitetna ekipa, po meni možda i najbolja u državi. Ipak mislim da uz maksimalnu motivaciju i pomoć naših navijača možemo ostvariti po nas povoljan rezultat”, kazao je Subić.

Sloboda je pred derbi u kadrovskim problemima. Zbog suspenzije neće igrati Samir Efendić, Asim Zec je povrijeđen i trenutno je pod upitnikom, a Adnan Jahić i Samir Merzić izvan pogona su već duže vrijeme. Za Miloša Kalezića i Ismara Tandira trener Jagodić kaže da su roviti, te da nisu potpuno spremni.

Utakmica između Slobode i Zrinjskog igra se u subotu, 22. aprila sa početkom u 17 sati. Susret će voditi arbitar iz Bihaća, Edin Jakupović.