Do vikenda u Bosni sa susnježicom i snijegom

Do vikenda u Bosni sa susnježicom i snijegom


Pratite Kameleon na Facebooku


U Bosni se danas očekuje oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. U Bosni sa susnježicom i snijegom. Tokom dana u nizinama i sa kišom. Očekivana količina padavina od 10 do 20, u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne od 20 do 30, lokalno i do 40 l/m2. Očekiva visina novog snježnog pokrivača, uglavnom, od 5 do 10, u područjima sa intenzivnijim padavinam od 10 do 20 cm. Vjetar, umjeren do jak, sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 2 do 6, a dnevne od -1 do 5, na jugu od 10 do 14 °C.

Zahlađenje praćeno padavinama uslovljava loše biometeorološke prilike. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se pojačati. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. Na jugu nešto ugodnije, uz neuobičajeno niske temperature.

Prognoza vremena za petak 21.04.2017., u Bosni prije podne sa snijegom ili susnježicom. U noći na subotu smanjenje oblačnosti. U Hercegovini prije podne pretežno oblačno, a u drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Vjetar prije podne umjeren i jak sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U drugom dijelu dana vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 2 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 13°C.