GRAPOS-EXPO je više od sajma (VIDEO+FOTO)

GRAPOS-EXPO je više od sajma (VIDEO+FOTO)


Pratite Kameleon na Facebooku


U Gračanici je danas, u prisustvu velikog broja zvanica, izlagača i poslovnih partnera iz BiH, regiona i inozemstva, svečano otvoren Međunarodni sajam obrta i poduzentištva GRAPOS-EXPO 2017.

I ove godine Sajam, koji je okupio oko 300 izlagača održava se u prostoru poslovne zone “Širbegović” i održavat će se sve do 22. aprila.

“Sa ovog mjesta, iz naše Gračanice želimo odaslati domaćoj i međunarodnoj javnosti snažnu poruku da perspektiva i razvoj jednog društva, jedne zemlje ili regiona, ponajprije ovisi o sigurnosti i stabilnosti privrednom razvoju. Ovaj Sajam je potvrda toga. Vaše prisustvo Sajmu je za nas velika čast jer ste prepoznali naš trud i opredjeljenje da budemo na fonu snažnog privrednog razvoja BiH i regije uopšte”, izjavio je direktor Sajma, Nedžad Nuhanović.

Svoj prigodni govor na Sajmu je održao i član predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović, koji je istakao kako su Gračanica i ovaj Sajam jedna vitalna zajednica koja vodi brigu o poduzetništvu.

“Zadovoljstvo mi je vidjeti kako Gračanica kroz ovaj respektabilni sajam pokazuje koliko je vitalna kao zajednica i koliko se ovdje vodi briga o onome što je najbitnije za napredak naše države, u privredi, poslovnosti i poduzetništvu. Svrha ovog Sajma je da privrednike poveže u zemlji i inozemstvu, a prije svega da podstakne i predstavi ono po čemu se Gračanica ističe, poduzetnički duh, trud, rad i zalaganje, jer samo tako možemo osigurati svoje mjesto u dinamičnom okruženju konkurentnosti”, rekao je Izetbegović.

Prema riječima premijera TK Bege Gutića, GRAPOS-EXPO nije samo sajam, već je i mnogo više od toga.

“Za nas i za TK, ovaj Sajam je svojevrstan praznik. Kao Vlada, mi u ovakvim manifestacijama vidimo jasnu priliku i razvojnu komponentu za domaću privredu, ali i svim oni privrednim subjektima koji posluju na području BiH. Nažalost, neki drugi sajmovi koji ni izbliza nemaju ovakvu posjećenost, znatno su bolje pozicionirani u federalnim i državnim budžetima. Nadamo se zato da će ova slika koju danas pošaljemo iz Gračanice biti prepoznata u budućnosti”, dodao je Gutić.