Vremenska prognoza za narednu sedmicu – FOTO

Vremenska prognoza za narednu sedmicu – FOTO


Pratite Kameleon na Facebooku


Federalni hidrometeorološki zavod danas je objavio vremensku prognozu za naredne dane u BiH.

Danas sunčano u Hercegovini  , a u Bosni prijepodne malo do umjereno oblačno i sunčano. U drugom dijelu dana u Bosni umjeren razvoj oblačnosti, ponegdje u višim područjima može uvjetovati i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera.

Utorak – u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje sa zapada koje će u drugoj polovini dana u Bosni uvjetovat kišu. Poslije podne i krajem dana, u centralnim i istočnim područjima, uz kišu, pojačan vjetar, moguća je i pojava grada. Na planinama sa susnježicom ili slabim snijegom. Vjetar, u jutarnjim satima, slab južnog i jugozapadnog smjera. Od sredine dana vjetar mijenja smjer na sjever i sjeverozapad. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 6 do 11, a najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 22 stupnja. Poslije podne i krajem dana, postupan pad temperatura zraka.

Srijeda – u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa mjetimično slabom kišom. Na planinama sa susnježicom ili slabim snijegom. Tokom dana, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 0 i 6, na jugu zemlje od 5 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 16, na jugu do 20 stupnjeva.

Četvrtak – u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska obalačnost. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 0 i 6, na jugu zemlje od 5 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20, na jugu do 22 stupnja.