FOTO//Održan Izbor za Super ženu 2016: Priznanje „Žena ženi“ pripalo Fatmi Bulić

FOTO//Održan Izbor za Super ženu 2016: Priznanje „Žena ženi“ pripalo Fatmi Bulić

@Vedran J

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

U organizaciji Radio Kameleona i portala Ženski.ba, večeras je u Kristalnoj sali Hotela Tuzla upriličena svečana ceremonija Izbora Super žene za 2016. godinu.

Bila je to prilika da se na jednom mjestu okupe mnoge uspješne dame različitih profesija i obrazovanja s ovih prostora, koje nalazimo u gotovo svim sferama društvenih zbivanja.

“Već dvije godine svakodnevno komuniciramo sa sjajnim ženama. Želimo im dati prostor i omogućiti vidljivost koju zaslužuju. Pričali smo o njihovim uspjesima, ali i padovima, o njihovoj energiji, o njihovim životnim izazovima itd. Istovremeno, željeli smo znati šta ih pokreće u njihovom svakodnevnom životu, šta sve čine kako bi postale i ostale uspješne.Naše super žene kreiraju sadržaj našeg portala Ženski.ba. Mi ih sada prepoznajemo svuda oko nas u našem svakodnevnom životu”, istakao je Zlatko Berbić, vlasnik Radio Kameleona.

Na ovoj glamuroznoj manifestaciji priznanje “Žena ženi” dodijeljeno je Fatmi Bulić, a odluku o istom donijele su žene dobitnice priznanja “Super žena”.

Iako je sudbina vezala za invalidska kolica, želja za životom i pozitivna energija nisu je napuštali. Objavila je tri knjige, dok je zavidna mjesta i medalje osvajala u plivanju, atletici, stolnom tenisu, boćanju te u streljaštvu. Sudionica je projekta “Jačanje kapaciteta osoba s invaliditetom za samostalni život u BiH” koji Informativni centar za osobe s invaliditetom “Lotos” provodi sa švedskom organizacijom “Stil”. To što je na “točkovima” ne predstavlja joj nikakvu prepreku da radi ono što voli, ispunjava svoje snove i uživa u svemu što je okružuje.

Osim navedene, priznanjem “Super žena” su za svoj uspješan rad u protekloj godini nagrađene: Mirna Alečković Halilović, Suada Tinjić, Amila Halilčević, Vesna Dropić Suljević, Ramiza Milkunić, Renata Bagarić, Dina Mahmud te Aida Halać.

Ova priznanja su također otišla u ruke i: Jasni Hadžiselimović, Ermini Smajlović, Nermini Hadžigrahić, Hidajeta Jarčević Mehić, zatim Lejli Vuković, Almi Džaferović i Teufiki Ibrahimefendić.

Sanela Karić, Nataša Tadić, Biljana Skoković Tomić, Sabrina Tubić, Katarina Džale, Tatjana Paunoski, Hava Fazlić, Nejira Nalić, Selvedina Junuzović, te Rabija Fišić, Sadina Bina i Meriha Manojlović također su dobitnice priznanja.

Podršku ovom ženskom skupu dao je i Zoran Jovanović, ministar za rad, socijalnu politiku i povratak u Vladi Tuzlanskog kantona, kao i sponzori Oriflame kozmetika, Zlatarna Taurus i Dino kafa.

FOTOGRAFIJE: Una Storia

Facebook Comments