Projekat učenika Međunarodne srednje škole Tuzla: Apel građanima da pomognu u obogaćivanju školske biblioteke

Projekat učenika Međunarodne srednje škole Tuzla: Apel građanima da pomognu u obogaćivanju školske biblioteke


Pratite Kameleon na Facebooku


Učenici Međunarodne srednje škole Tuzla, sekcije Civitas, a u ovkiru projekta “Građanin”, ove godine počeli su sa radom na temi obogaćivanja školske biblioteke.

“Naša školska biblioteka trenutno broji 500 naslova, a minimalan broj naslova po učeniku je devet. Tako da, prema broju učenika u školi, naša biblioteka bi trebala imati minimalno 2.000 naslova. Što se tiče trenutnog fonda, većinom su to knjige na stranim jezicima i nedostaje nam naslova na bosanskom jeziku. Također, treba napomenuti da naša biblioteka nije samo dostupna učenicima naše škole, već i građanima Tuzle”, izjavila je za Kameleon Dalila Fehratović, učenica 3. razreda Međunarodne srednje škole Tuzla.

Kako su nam otkrili, biblioteka bi uskoro mogla dobiti i svoje internet izdanje.

“Naš cilj je da osnujemo internacionalni tip biblioteke, tj. da osim knjiga na bosanskom jeziku posjedujemo i knjige na drugim stranim jezicima. Također, u planu je osnivanje on-line biblioteke koja bi bila dostupna svim građanima BiH, rekla je za Kameleon Dženita Kudumović, također učenica 3. razreda Međunarodne srednje škole Tuzla.

Napomena, projekat je stupio na snagu od 15. marta. Knjige ili novčane priloge svi zaiteresovani građani mogu donijeti radnim danima u Međunarodnu srednju školu u Slavinovićima u periodu od 8 do 16 sati.