PIVARA TUZLA: Počela izgradnja novog proizvodnog pogona, a kreće i velika SMS nagradna igra!

PIVARA TUZLA: Počela izgradnja novog proizvodnog pogona, a kreće i velika SMS nagradna igra!


Pratite Kameleon na Facebooku


Baš kako su i najavljivali u posljednjem kvartalu prošle godine, Pivara Tuzla u 2017. ulazi veoma ambiciozno kada su u pitanju investicije.

Naime, počela je izgradnja novog proizvodnog pogona u okviru Pivare, a vrijednost investicije je 5 miliona KM, potvrdio je za Kameleon direktor Pivare Tuzla, Fahrudin Salihović.

“Mi smo u prvom kvartalu ove godine već uložili oko 2 miliona KM. U toku su izvođenja građevinskih radova za instalaciju mašina i uređaja za proces proizvodnje. Dobili smo i novu plinsku stanicu, jednu od najmodernijih u BiH i čime želimo stvarati još bolji kvalitet. Generalno, očekujemo da Pivara u ovoj godini nastavi sa ambicionznim radom, te da se uz pomoć naših vjernih kupaca i potrošača stvori još bolji ambijent na bh. tržištu i tako poveća proizvodnju i prodaju”, izjavio je Salihović za Kameleon.

Kako je potvrdio Salihović, Pivara Tuzla dobiće novu liniju PET programa, a u narednih 15 dana iz Njemačke stiže moderna oprema – robot za pakovanje i nove etiketirke.

Također, na današnjoj konferenciji za medije, najavljen je i početak velike SMS nagradne igre Pivare Tuzla, a glavne nagrade su, između ostalog automobil Škoda Octavija i putovanje u Tursku, a sve učesnike u igri počekuju i druge vrijedne nagarde.

SMS nagradna igra počinje danas i trajaće sve do 31. avgusta 2017. godine. Potrebno je potražiti jedinstvene kodove ispod krunskih čepova Tuzlanskog pilsnera, te ih SMS-om poslati na broj: 091/212-405.