Javna tribina “Izazovi socijalnog rada u razvoju zajednice” u utorak u Tuzli

Javna tribina “Izazovi socijalnog rada u razvoju zajednice” u utorak u Tuzli


Pratite Kameleon na Facebooku


U povodu obilježavanja Međunarodnog dana socijalnog rada, Odsjek za socijalni rad Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli organizira tribinu pod nazivom „Izazovi socijalnog rada u razvoju zajednice“ i predstavljanje naučnog i stručnog stvaralaštva Odsjeka za socijalni rad.

Aktivnosti će se održati 21. marta 2017. godine sa početkom u 12:00 sati u prostorijama amfiteatra 2 Filozofskog fakulteta.

Međunarodni dan socijalnog rada obilježava se svake godine trećeg utorka u mjesecu martu. Tema ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana socijalnog rada je „Promocija održivosti zajednice i okoliša“ i u skladu je s Globalnim planom za socijalni rad i socijalni razvoj.

Ovom temom želi se potaknuti zajednički rad Međunarodnog udruženja socijalnih radnika, Međunarodnog udruženja škola socijalnog rada i Međunarodnog vijeća za socijalnu zaštitu kako bi se uticalo na međunarodne, regionalne i lokalne politike, vladine akcijske planove, te istakla vrijednost i doprinos koji socijalni radnici čine svakodnevno diljem svijeta.

Povezani postovi