Dalibor Paligorić o novoformiranom Rukometnom savezu FBiH: To je veliki korak naprijed!

Dalibor Paligorić o novoformiranom Rukometnom savezu FBiH: To je veliki korak naprijed!


Pratite Kameleon na Facebooku


Ovih dana u Mostaru je formiran Rukometni savez Federacije BiH, koga čine predsjednik Skupštine Branko Vukojević i dopredsjednik Ismir Brkić.

No, šta on zapravo donosi rukometnim klubovima u Federaciji BiH i kakve su beneficije od formiranja istog. Odgovor smo zatražili od Dalibora Paligorića, član Radnog predsjedništva Federalnog saveza.

“To je jedan korak naprijed u samoj organizaciji rukometa u BiH i upravo je ova stepenica nedostojala da bi se ponovo formirao krovni Rukometni savez BiH. Naime, mi smo imali Savez na nivou države, ali on nije bio usaglašen sa zakonima BiH. Rukometni savez FBiH će voditi Federalne lige – žensku i mušku i zaista svi klubovi imaju korist od formiranja ovog Saveza, jer će imati adresu gdje mogu rješavati svoje probleme”, rekao je Paligorić za Kameleon, te otkrio kada bi ponovo trebao biti formiran Savez na nivou države.

“Rukometni savez BiH bi se trebao formirati možda i u roku od mjesec dana. Trebala bi biti održana Osnivačka Skupština, ali do tada ima još mnogo tehničkih stvari da se odradi poput izmjena postojećeg statuta, a možda će biti potrebno izraditi i novi”, dodao je Paligorić.