Edin Zoletić: Kratka priča o paradi kiča.

Edin Zoletić: Kratka priča o paradi kiča.


Pratite Kameleon na Facebooku


Jeste li se naslušali šund glazbe? Došli doma na after?
Klimoglavci europejski i oni drugi partijski androidi?
Sutra je novi dan, odspavajte svoje zaslužene nepotističke plate. Proljeće stiže , razmišljate o ljetovanju? Na morima raznim i oceanima?
Džaba vam sve, kad su vam gubice zaljepljene stranačkim ukazom a moždana motorika Eurima…
Za mene ste životinje.Kao bilio koja životinja – pas, mačka, ovca, konj, gušter…
A to, što vam je komšija penzioner, doslovce gladan, ne sekirajte se. Niste vi krivi. “Sistem sjeban”…
Uštedite još koji euro i otvorite ćevabđinicu ili kupite dionice Kokakole.( Tuzlanske pivare). I samo ŠUTITE. Vama je dobro, jer ignorišete gladne oko sebe, zavedeni vlastitim licemjerjom i željom za parama….


Životinje mi se ne gade. Vi mi se, suštinski, doslovce gadite i nagonite na povraćanje… Teoretičari nacionalnog, koji su rat proveli u Minhenu, Londonu, Oslu…
Nenačitani polusvijet Andrićevski…
Flaster na usta, eure u džep. Aferim. Nekome rat, nekome brat… Fuj.
Ima jedan čoban,( na Bulevaru) koji, pusti kera na balkon. Pseto k'o pseto -laje. No, čoban je zaboravio da nije u svom selu , na nekom obronku, već je u GRADU. I da , stambena zgrada nije porodična kuća… Helem, dok ovo pišem, pseto laje. S balkona. Slična stvar mi se događala konstantno u centru grada, dok sam tamo imao stan u privatnoj kući. Porodica, ko zna odakle došli, pusti pseto u avliju, i ono laje po cijeli dan….Njima ne smeta, dugačko dvorište, ali pseto lajalo ispod mojih prozora.Kada sam reagovao, dobio sam očekivani odgovor – OVO JE MOJA KUĆA!!!! I, ja zašutio. Nisam ja pozvan, da čobana učim čaršijskom redu. Tako, malo po malo, prolajaše kerovi i do univerziteta….

SMRT FAŠIZMU

 

Mišljenje i stavovi objavljeni u kolumni su isključivo lični stavovi autora teksta i ne odražavaju stavove redakcije Radio Kameleona