INA objavila svoju prvu pjesmu – Poslušajte i pogledajte “Sve”

INA objavila svoju prvu pjesmu – Poslušajte i pogledajte “Sve”


Pratite Kameleon na Facebooku


 

Sarajka Ina Hamzić, objavila je spot za svoj prvi singl pod nazivom “Sve” za koji je uradila tekst i muziku. Ina, koja je sa svojim pratećim bendom “Open Mind Group”, proteklih godina stekla reputaciju jednog od najboljih klupskih zabavljača, sa ovim singlom otvara jedna sasvim nova vrata svoje karijere.

Sarajevska umjetnica Ina, objavila je spot za svoj prvi single, pjesmu Sve. Tekst i muzika su njeno autorsko djelo, dok produkciju pjesme potpisuje Marin Meštrović i studio Amadeus Production Art Center. Svoje učešće u pjesmi uzeli su i muzičari Vernes Ljuštaku i Kenan Imamović, koji su osmislili aranžman. Režiju i montažu spota potpisuje Arnej Misirlić, dok je za art directing i styling bio zadužen dizajner Milan Senić. Hair styling potpisuje Studio EN, dok je make up radila Maja Talović. Ideja spota nastala je kao rezultat kreativne sinergije između Ine, Arneja i Milana kojom su, u vizualnom smislu, željeli prikazati kompleksnost prirode ljubavi. Eksperimentalnom montažom otvara se mogućnost šireg tumačenja međuljudskih odnosa u kojem svako može biti u različitim pozicijama emotivne moći. Početna ideja za vizualizaciju pjesme Sve, pronađena je u estetici modnih filmova kao i u umjetničkim djelima nadrealističkog slikara Rene Magritte-a. Svoje učešće u spotu uzeli su modeli Ajla Kazaferović, Iris Bijedić, Soraja Čehić, Adnan Kazaferović, Halid Gušo i Naser Luković. Osim modela poznatih na domaćoj modnoj sceni, u spotu se pojavljuje i Asia Odum, model iz Washington D.C.-a, koja iza sebe ima angažmane na New York Fashion Week-u, Miami Swim Week-u…

Ljubiteljima dobre klubske svirke, Ina je poznata kao lead vocal u cover bandu Open Mind Group, a teatarska publika je može vidjeti na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, u glavnoj ulozi mjuzikla Cabaret. Paralelno sa studijem Historije umjetnosti i Komparativne književnosti, Ina je svoj muzički put gradila kroz angažmane u različitim bendovima i suradnjama sa eminentnim muzičarima.

Izvor: eXtra.ba