10. jubilarni Auto Reli u Ilijašu: Dolazak najavili i vozači iz TK

10. jubilarni Auto Reli u Ilijašu: Dolazak najavili i vozači iz TK

@Vedran J

Pratite Kameleon na Facebooku


AMK Ilijaš tradicionalno, sada već deseti put zaredom, u nedjelju (5. marta) sa početkom u 10 sati organizuje Auto Reli takmičenje-test vožnje sposobnosti.

Kao i svake godine nastupti će klubovi iz brojnih bh. gradova: Jajce, Tuzla, Zenica, Ilijaš, Brčko, Banovići, Jablanica, Istočno Sarajevo… a očekuje se veliki broj posjetilaca i ljubitelja automobilizma iz Ilijaša i okolnih gradova: Visoko, Breza, Sarajevo, Vogošća.

Svi zajedno će moći uživati u majstorijama vrsnih vozača. Automobili će biti razvrstani po kubikaži u više klasa, počev od klase do 1100 ccm pa sve do vožnje u klasi preko 1900 ccm.

Vrijedni organizator je uz pomoć prijatelja kluba obezbijedio atraktivne nagrade, koje će biti uručene prilikom proglašenja službenih rezultata.

AMK Ilijaš kao organizator ovog izuzetnog sportskog događaja poduzeo je sve da i ove godine reli bude organizovan na najvišem nivou. Očekuje se nastup preko 40 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji, a ovo je trka koja se boduje za šampionat BiH. Biće ovo test i ocjena sposobnosti vožnje na poligonu AMK Ilijaš, a gdje je važna brzina i što manje oborenih čunjeva.

Zvaničan program počinje u 8 sati kada će biti obavljena verifikacija takmičara i tehnički pregled vozila po klasama, od četvrte do prve. U 10 sati je start prve vožnje ispita spretnosti, u 12 sati svečano  otvaranje takmičenja, a poslije toga slijedi vožnja drugog ispita spretnosti. U 15 sati uslijediće službeno proglašenje rezultata najboljih klubova i pojedinaca i uručivanje pehara i nagrada.