Sulejman Krpić: Ne želim nositi kapitensku traku onako, ja sam vođa i autoritet!

Sulejman Krpić: Ne želim nositi kapitensku traku onako, ja sam vođa i autoritet!


Pratite Kameleon na Facebooku


Fudbaleri Slobode jučer su stigli iz Turske sa baznih priprema, a u Tuzli će odraditi posljednjih sedam dana kako bi se što bolje pripremili za prvi proljetnji premijerligaški okršaj protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja, 25. februara.

Kako je istakao Vlado Jagodić na današnjoj konferenciji za medije, Sloboda je u Beleku imala sjajne uslove za trening.

“Odradili smo ukupno 43 treninga do sada i odigrali šest kontrolnih utakmica. Meni je najvažnije da nemam izostanaka zbog povreda i to je zaista velika stvar. Svi su u Turskoj dobili svoje minute da pokažu šta znaju, a oni igrači koji nisu igrali protiv Chikure suprotstaviće se ove srijede Tekstilcu u Derventi”, pojasnio je Jagodić, te dodao kako već od ponedjeljka kreće “Operacija Mladost”.

“Mi ćemo svaku utakmicu ići na pobjedu. Poželjno bi bilo da ostvarimo sve četiri pobjede, ali bi po nekim proračunima i 7 ili 8 bodova moglo biti dovoljno za ostvarenje našeg cilja”, dodao je strateg Tuzlaka.

Sulejman Krpić postao je novi kapiten Crveno-crnih i kako je rekao, to je za njega velika odgovornost.

“Dole smo kvalitet pokazali u pripremnim utakmicama gdje smo se borili kao da su prvenstvene. Ja kao kapiten sada osjećam odgovornost, imam neke dodatne obaveze i pokušaću biti vođa kako na terenu tako i u svlačionici. Ne želim da nosim traku na ruci samo onako, želim da imam autoritet”, dodao je Krpić.

Podsjećamo, Sloboda u subotu, 25. februara igra gostujuću utakmicu 19. kola Premijer lige protiv Mladosti, ekipe koju predvodi bivši trener Crveno-crnih, Husref Musemić. Utakmica počinje u 14 sati.