Dizajneri savjetuju ovih sedam modela jakni za kraj zime i početak proljeća

Dizajneri savjetuju ovih sedam modela jakni za kraj zime i početak proljeća


Pratite Kameleon na Facebooku


Dopunite garderober komadima koji nam najviše nedostaju – za prelazno vrijeme.

Jakna koja je prošle godine maksimalno dominirala među trendovima u prelaznoj sezoni, bila je naravno bomberka.I to u proljetnom i jesenjem periodu. Ona ostaje među IT komadima, ali ipak ustupa mjesto novim modelima koje su svjetske trendseterke već prošetale kroz modne metropole.

Sljedećih sedam modela jakni ove godine biće vodeći u međusezoni, a svaki od njih je funkcionalan koliko i efektan.

Izaberite svog stilskog favorita.

Elegantna ili večernja jakna

Baš poput klasičnog kaputa i elegantna jakna je nešto što možete obući ili ogrnuti i nositi čitavo veče, u zavisnosti od toga u kakvom se prostoru nalazite naravno.

Krojena poput sakoa, ali ipak nešto duža, ova elegantna jaknica idealan je komad za sve one malo formalnije i svečanije prilike, a i u kombinaciji sa farmericama i stileto štiklama može se ponijeti i u nešto opuštenijem izdanju.

Oversized jakna

Nasljednica prošlogodišnje bomber jakne stiže nam u XXL izdanju. Možete je vidjeti u kolekcijama Balenciage i Alexandera Wanga. Materijal koji dominira je najlon, što ovaj komad čini idealnim tokom vjetrovitih dana s početka proljeća, ali i jeseni.

Njen oblik sa druge strane, daje vam slobodu da obučete i do nekoliko slojeva ukoliko zahladi. Idealna za sportske aktivnosti, putovanja i sva ona omiljena nam komforna izdanja.

Jakna u stilu 70-ih

Ova dekada i dalje je jedna od najinspirativnijih u modnom svijetu, to se ne mijenja iz sezone u sezonu. I to nam se vrlo dopada, jer vajb veselih sedamdesetih donosi zanimljive printove, upečatljive boje i primamljive krojeve.

Kaputić u safari zelenoj za zlatnim detaljima, kaišem i kragnom, komad je koji će svaku kombinaciju učiniti zapaženom i efektnom. Želimo ga!

Nova bajkerka

Moto ili bajker jakne upisale su se u knjigu modnih klasika još prije nekolikogodina i to pod nazivom mala crna jakna, iz očiglednih razloga naravno. Međutim, vrijeme je da se to promjeni, makar malo.

Model ostaje manje-više isti, kao i detalji, materijal, boja, ali silueta se mijenja. Kroj koji prati liniju tijela zamjenjuje onaj ravni. Dakle, slobodno možete pozajmiti bajkerku od dečka ukoliko želite da pratite svjetske trendove.

Jakna sa efektnim rukavima

Prošle sezone to su bile košulje, a sada zanimljivi rukavi dobijaju svoje mjesto i u odjeljku jakni. Nose se one kožne sa krznenim rukavima, zatim one sa rukavima ukrašenim mnoštvom volana, potom one sa nabranim i naglašenim ramenima.

Vještačko krzno

S izborom boja koje su ove sezone u opciji, želimo da zima što duže traje. Jaknice od vještačkog krzna su kratke, a u trendu su one sa dugom dlakom u neutralnoj ili upečatljivoj boji (zavisi od stila koji preferirate) kao i sa kratkom dlakom koje na sebi imaju interesantne detalje.

Novi ženstveni denim

Većina nas posjeduje klasičnu teksas jaknicu i tako je već, slobodno možemo reći decenijama! Zar ne mislite kako je vrijeme da probate nešto drugačije, konačno?! Mi smatramo da jeste, a tog su mišljenja i dizajneri koji nam donose efektne i zanimljive krojeve u vidu naglašenih detalja i dodatih karnera. Budite ovog proljeća denim princeza!

 

 

 

Izvor: elle.rs

Povezani postovi