Uskoro 3. “Metkovska skalinada”: Tuzlaci i ove godine učesnici Međunarodne utrke stepenicama

Uskoro 3. “Metkovska skalinada”: Tuzlaci i ove godine učesnici Međunarodne utrke stepenicama


Pratite Kameleon na Facebooku


Međunarodna utrka stepenicama “Metkovska skalinada” sve je popularnija širom regiona. U organizaciji Sportskog udruženja “Neretva Run” Metković, ove će godine biti održana po treći put, a prema riječima organizatora, pripreme za utrku koja je planirana za 19. mart su u punom jeku.

“Utrka je specifična po tome jer je duga samo 1.470 metara i sadrži 538 stepenica. Najniža tačka utrke je trg Kralja Tomislava, a najveća Crkva Sv. Đorđa koja se nalazi na 70 metara nadmorske visine. Trudimo se iz godine u godinu proširiti utrku i popularizirati je na najbolji mogući način. Svake godine imamo goste iz BiH, Banja Luke, Sarajeva, ali iz Tuzle kojima bih se zahvalio za učešće lani”, izjavio je za Kameleon Ruđer Bošković, predsjednik Sportskog udruženja “Neretva Run” koja se bavi promocijom trčanja u južnoj regiji bivših država.

Kako je nam je otkrio Bošković, nagradni fond je zaista veliki, jer će pobjednici utrke podijeliti 11.000 hrvatskih kuna.

“Za svakog trkača smo pripremili startni paket, majicu, suvernir našega grada te prigodni obrok za sve takmičare. Glavna nagrada u obje konkurencije je 2.000 kn, a za obaranje rekorda još dodatnih 500 kn. Uz to, imamo i dječiju utrku gdje 2006. godišta i mlađi imaju pravo na besplatnu utrku. Cilj je djeci približiti zdravi način života, ali i skalinadu kao jedan tip takmičenja za koji mislimo da će biti veoma popularan u budućnosti”, dodao je naš sagovornik.

Prijave su otvorene do 13. marta 2017. godine, a možete se prijaviti na OVDJE. Sve propozicije i informacije dostupne su na FB stranici Udruženja “Neretva Run”.