FOTO: Gradačački mališani se sportom bore protiv minusa

FOTO: Gradačački mališani se sportom bore protiv minusa


Pratite Kameleon na Facebooku


U snijegom okovanom Gradačcu, na ovim izuzetnim minusima kada svako gleda da što manje vremena provede vani, u Velikoj dvorani Gradačačkog sajma atmosfera je više nego usijana.

Pred skoro punom salom mali nogometaši podijeljeni u dvije kategorije 2004. i 2008. godište, biju žestoku borbu na fudbalskom terenu ko će da osvoji “Trofej Gradačca 2017”.

Učešće na turniru je uzelo preko tri stotine učesnika iz klubova i škola nogometa sa područja Sjeveroistočne Bosne a u organizaciji ŠN “Tempo” koju vodi bivši trener gradačačke Zvijezde, Nermin Huseinbašić.

Njegova ekipa je već na samom otvaranju turnira dobila izuzetno snažnu ekipu Kaskada iz Gračanice sa 1:0. U prilično bučnoj atmosferi, jer svaka ekipa ima svoje navijače, mladi nogometaši pokazuju svoj talenat, šta su do sada naučili u školama nogometa i pružaju maksimum od sebe jer svima je potajna želja osvajanje ili što bolja pozicija na ovom turniru.

Turnir se završava večeras oko 22 sata kada će biti odigrana i utakmica za prvo mjesto i kada će biti podijeljene nagrade.

Možda i važnije od toga je vidjeti ovu mladost sa kojim elanom su se predali sportu i treniranju, jednom zdravom načinu života, istrčavajući u šorcevima i kratkim majicama i vani, pokazujući time da sport pobjeđuje sve pa i ove minuse napolju.

Piše: Suad Krajnović

Povezani postovi