IN MEMORIAM Prije 10 godina nas je napustio Muharem Alić Pindo: Bio je veliki entuzijast, a za UKUD “Zvonko Cerić” dao je dio svog života

IN MEMORIAM Prije 10 godina nas je napustio Muharem Alić Pindo: Bio je veliki entuzijast, a za UKUD “Zvonko Cerić” dao je dio svog života


Pratite Kameleon na Facebooku


Tuzla je godinama, pa i stoljećima iznjedrivala mnoge velikane u svim sferama društvenog života.

Kada je kultura u pitanju, ne možemo a da se ne sjetimo Muharema Alića Pinde, nekada “alfe i omege” UKUD “Zvonko Cerić” Tuzla. Pindo nas je napustio na današnji dan prije tačno 10 godina, a bio je jedan od pokretača i aktivnosti ovog Društva još od davne 1979. godine.

“Društvo je osnovano sa na inicijativu tadašnjeg prvog rektora Univerziteta u Tuzli, Tihomira Markovića, a Pindo je tada bio postavljen na mjesto tehničkog sekretara UKUD-a ‘Zvonko Cerić’. On je do svoje smrti 2007. godine dao dio svog života za samo Društvo, a naročito se to odnosi za period rata (1992. do 1995.). Upravo je zahvaljujući Muharemu Aliću rad ‘Cerića’ nastavljen u tim teškim ratnim vremenima i to u kontinuitetu bez dana prestanka”, prisjetio se za Kameleon sadašnji predsjednik UKUD “Zvonko Cerić”, Hazim Jusufović.

Jusufović je također dodao kako je Muharem Alić bio veliki entuzijast u radu u kulturi, ali i u sportu, jer je dugo godina bio vezan za FK Sloboda. Također, Jusufović je napomenuo kako je Pindo bio čak i savezni fudbalski sudija u tadašnjoj državi.