BK “Zmaj od Bosne” ponovo najbolji u BiH: Tuzlaci ubjedljivo osvojili Premijer ligu u svim kategorijama!

BK “Zmaj od Bosne” ponovo najbolji u BiH: Tuzlaci ubjedljivo osvojili Premijer ligu u svim kategorijama!

@Vedran J

Pratite Kameleon na Facebooku


I zvanično je završena premijerligaška sezona u biciklizmu, a dominaciju su ponovo pokazali takmičari BK „Zmaj od Bosne“.

Trener u klubu Hajrudin Trle, za Kameleon je istakao kako je prezadovoljan rezultatima „Zmajeva“ u Premijer ligi ove godine.

„U kategoriji mlađi kadeti, kadeti, juniori i elita bili smo ubjedljivo prvi u konkurenciji 18 klubova iz BiH. Ukupno smo imali 673,5 bodova, drugi je bio Bihać sa 379 bodova, a ispod Žepče sa njih 199. Ubjedljivo smo pobijedili i u kategoriji Mastersi (veterani), imali smo 266 bodova, Bihać je bio drugi sa 172,5 dok je treće bilo Žepče sa 169 bodova“, rekao je Trle, dodavši kako se pomenuta dominacija odnosi prvenstveno na vozače u mlađim kategorijama.

hajrudin-trle

„Ćorić bio je prvi u kategoriji mlađih kadeta sa 100 bodova, Abidović je bio četvrti, sedmi je bio Zimonjić, a deveti Mehmedović. U konkurenciji kadeta, najuspješniji je bio Selimović sa 125 bodova, Milovanović je bio drugi sa 52,5 bodova, dok je kod juniora Mehidić bio treći sa 102 boda, peti je Saračević sa 72, a Selimović je osmi jer je vozio samo jednu utrku u ovoj konkurenciji“, kazao nam je Trle.

Osim toga, Hajrudin Trle istakao je za Kameleon kako je prezadovoljan i rezultatima takmičara iz elitne i masters kategorije, a od njih očekuje još mnogo više u narednoj sezoni.

Takmičari BK “Zmaj od Bosne” nastavljaju sa radom i u zimskom periodu, tačnije sa fizičkim treninzima u zatvorenim prostorima, kako bi što bolje dočekali naredna nadmetanja u ovom predivnom sportu.