Airsofteri iz BiH trenirali i prikupili novac za liječenje kolege iz Zenice

Airsofteri iz BiH trenirali i prikupili novac za liječenje kolege iz Zenice


Pratite Kameleon na Facebooku


U organizaciji Sportsko-rekreativnog kluba Tvrđava iz Zenice, nedaleko od centra Zenice, održan je humanitarni airsoft trening koji je okupio blizu 80 airsoftera iz Tuzle, Brčkog, Maglaja, Travnika, Bihaća i Sarajeva koji su se uključili u akciju prikupljanja novčane pomoći.

 

 

“Mi kao domaćini smo presretni na odzivu. Svaki airsofter je donirao onoliko koliko je mogao…ali su pokazali veliko srce i veliku ljudskost. Ovom prilikom zahvaljujem mještanima koji su nam ustupili svoju zemlju za parkiranje i pripremanje pred trening, a firmi Nanoprotech koja je nagradila 3 kluba sa sprejevima za čišćenje, pomazivanje i održavanje replika. Moram da napomenuti da su simultano u Velikoj Kladuši organizovali humanitarni trening u naše ime i do kraja sedmice će da prebace sredstva namijenjena našem članu. Ljuti Krajišnici su zaista dobri Krajišnici.” – istakao je predsjednik SRK “Tvrđava” iz Zenice   Dženis Imširović.

Airsoft, ekstremni sport je ovog dana stavljen u fokus humanitarnog treninga, dok je to inače aktivnost koja spaja ljude kroz rekraciju i druženje.

Povezani postovi